16 t/m 21 september 2019
De Week van de Loopbaan bij Staatvandienst!

De week van de loopbaan

Van 16 t/m 21 september is de Week van de Loopbaan, een initiatief van Noloc, de vereniging voor loopbaanprofessionals. Iedereen die wil praten over zijn of haar loopbaanontwikkeling kan tijdens deze week kosteloos een afspraak maken met een loopbaanadviseur bij hen in de buurt. Het idee erachter is dat je op een gemakkelijke manier kunt ervaren wat loopbaanadvies voor je kan betekenen.

Ook Staatvandienst doet dit jaar weer mee. Alleen roepen wij nu juist werkgevers op voor dit initiatief! Het wordt namelijk steeds belangrijker om betrokken en toekomstbestendige werknemers aan boord te hebben en te houden. Zeker in deze gespannen arbeidsmarkt. Wij hebben verschillende methoden om werknemers te helpen inzicht te krijgen in hun loopbaan.

Wat kan loopbaanadvies voor jou als werkgever betekenen? 

Tijdens de Week van de Loopbaan biedt Staatvandienst werkgevers en werknemers de kans kennis te laten maken met onze diensten op het gebied van loopbaanadvies en loopbaancoaching. Wat kan onze loopbaanconsultant voor jouw werknemers betekenen?

Vitale en gemotiveerde werknemers zijn belangrijk voor de continuïteit van een bedrijf. Beweging van mensen in een bedrijf is een natuurlijk en gezond proces. Weet jij als werkgever of een werknemer nog op de juiste plek zit? Of hij of zij de functie met plezier doet?

In juni van dit jaar zei minister Koolmees nog dat het belangrijk is dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Loopbaanadvies kan daarbij helpen. 
Ga eens in gesprek met je werknemers. Merk je dat één van hen wat hulp kan gebruiken, meld hem of haar dan aan voor een afspraak tijdens de Week van de Loopbaan voor een gratis en vrijblijvend advies. Misschien is dit de opening om samen in gesprek te gaan over de kansen voor de werknemer binnen of buiten het bedrijf. Onze consultants kunnen vertellen welke mogelijkheden wij bieden op het gebied van loopbaancoaching.

Persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen

In juni van dit jaar kondigde het ministerie van SZW aan dat zowel werkenden als niet-werkenden straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling kunnen aanvragen. Door de  veranderende arbeidsmarkt komen er, door digitalisering en globalisering, nieuwe banen bij en verdwijnen andere banen. Mensen die in een zogenaamd krimpberoep werken kunnen zich laten omscholen. Ook hierin kan loopbaanadvies een rol spelen. Een loopbaanadviseur kan mensen inzicht geven om te bepalen welke opleiding nuttig is. Het volledige artikel van het ministerie over persoonlijk ontwikkelbudget kun je nalezen op Rijksoverheid.

Aanmelden tijdens de Week van de Loopbaan
Heb jij het idee dat een werknemer behoefte heeft aan persoonlijk advies over zijn of haar loopbaan? Meld de werknemer dan vooraf aan via info@staatvandienst.nl. Vermeld hierbij de vestiging waar de voorkeur voor het gesprek met één van onze loopbaanconsultants naar uit gaat. Vermeld hier ook met wie wij contact kunnen opnemen voor een persoonlijke afspraak in de week van 16 t/m 21 september. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen voor een afspraak in de verschillende regio’s is beperkt.

Laatste artikelen

Elk jaar nemen we ons van alles voor. We kennen ze allemaal, de goede voornemens voor het nieuwe Lees verder...

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft impact op onze samenleving, in het bijzonder op de arbeidsmarkt. In Lees verder...

Staatvandienst, Omzien en Moedigh (SOM) zijn drie zelfstandig opererende bedrijven met een hoofdkantoor in Deventer. Dat is echter Lees verder...

Archief

Januari 2024 1 artikel
December 2023 1 artikel
Oktober 2023 2 artikelen
September 2023 1 artikel
Maart 2023 1 artikel
Februari 2023 1 artikel
Januari 2023 2 artikelen
December 2022 2 artikelen
November 2022 1 artikel
Oktober 2022 1 artikel
Augustus 2022 2 artikelen
Juni 2022 2 artikelen
5 tips voor een beter cv.
Schrijf je nu in en vergroot je kans op de arbeidsmarkt.